Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Δωρεάν Προγράμματα για Windows: Τα 400+ Καλύτερα

Στους περισσότερους τομείς ισχύει το "ό,τι πληρώνεις, παίρνεις". Όσον αφορά το software, υπάρχουν εκατοντάδες εξαιρετικά αξιόλογα προγράμματα που δεν κοστίζουν ούτε cent. Στο σημερινό άρθρο έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα 400+ καλύτερα δωρεάν προγράμματα για Windows.Γιά να τα δείτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

Καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα προγράμματα επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ (παραδοσιακού ή μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης) τα οποία υλοποιήθηκαν στα ΚΣΕ από τον Φεβρουάριο του 2010, στο πλαίσιο της Πράξης Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και κατά τις δύο περιόδους επιμόρφωσης του προηγούμενου σχετικού έργου του Γ' ΚΠΣ, που υλοποιήθηκαν από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο 2008,
να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα πιστοποίησης που θα διεξαχθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα ξεκινώντας από το Σαββατοκύριακο:
9-10 Μαΐου 2015

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Διαδικτυακά μαθήματα φυσικής και μαθηματικών



Η εξέλιξη και η ανάπτυξη των συνεργατικών εργαλείων πυροδότησε μία νέα τάση δημιουργίας μη κερδοσκοπικών ιστοχώρων - δικτύων όπου ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα προσφέρουν υπηρεσίες και πλούσιο υλικό  σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.
Ο ιστοχώρος Shodor αποτελεί μία μη-κερδοσκοπική ερευνητική και εκπαιδευτική οργάνωση αφιερωμένη στην πρόοδο της εκπαίδευσης των επιστημών της φυσικής και των μαθηματικών. . Στον ιστοχώρο ο χρήστης θα βρει διδακτικά μέσα, λογισμικό, διαδραστικά μαθήματα, εξερευνήσεις και πληροφορίες σχετικά με εργαστήρια τόσο για μαθητές και εκπαιδευτικούς όσο και για κάθε ενδιαφερόμενο.