Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εκπαιδευτικό Λογισμικό Φυσικής δωρεάν


ΦΥΣΙΚΗ:

PhysicsLab
Δωρεάν προγράμματα που απευθύνονται σε φυσικούς απο αρχάριο μέχρι επαγγελματικό επίπεδο. Πρόκειται για πειράματα που μπορείτε να κάνετε με το ποντίκι σας. Μπορείτε να ελέγξετε τις μεταβλητές, να συγκεντρώσετε τιμές και να βρείτε τις σχέσεις τους. Κάντε κλικ στα εικονίδια για λήψη αλλά και για περισσότερες λεπτομέρειες.

Crocodile Physics
Είναι ένα εκπληκτικό πρόγραμμα εξομοίωσης πειραμάτων φυσικής στον υπολογιστή. Έχει την δυνατότητα κατασκευής πειραμάτων φυσικής που καλύπτουν όλο το φάσμα της σχολικής ύλης. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι σύρουμε τα στοιχεία του πειράματος στο χώρο εργασίας και να τα συνδέσουμε κατάλληλα.

Electricity Lite
Θα δώσει την ευχέρεια στα παιδιά να γνωρίσουν τα όργανα, ακίνδυνα και μπαίνοντας στην συνέχεια στο εργαστήριο των φυσικών επιστημών να τα χειρίζονται ευκολότερα. Θα λειτουργήσει σαν προσομοιωτής εργαστηρίου δίνοντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη νότα στα παιδιά, τα οποία ελκύει να φτιάξουν πράγματα.

Physion
Πρόγραμμα εξομοίωσης φυσικής σε δύο διαστάσεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα φυσικά σώματα και συνδέσμους τα οποία υπακούουν στους νόμους της φυσικής και να πειραματιστείτε δημιουργώντας διάφορες σκηνές – σενάρια που μπορεί να είναι είτε απλά πειράματα, είτε σύνθετοι μηχανισμοί – κατασκευές.

Yenka Basic Circuits
Πολύ καλό δωρεάν λογισμικό που επιτρέπει να οικοδομήσουμε κυκλώματα χρησιμοποιώντας ένα σύνολο βασικών ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Τα συστατικά που μας προσφέρει ειναι οι ηλεκτρικές στήλες, μια αντίσταση, μια λάμπα και ορισμένους διακόπτες, καθώς και εκροές, όπως μια μηχανή και άλλα.

PhET
Είναι μια μεγάλη, διαρκώς αυξανόμενη συλλογή με διαδραστικές παραμετροποιήσιμες προσομοιώσεις κυρίως φυσικής αλλά και άλλων επιστημών. Είναι προσβάσιμες online αλλά μπορούν να εγκατασταθούν και στο pc σας. Έχει θέματα που αφορούν τον ηλεκτρισμό, την κίνηση σωμάτων, τους παγετώνες, τις ιδιότητες αερίων κ.α.

Interactive Web Physics
Δημιουργείστε εύκολα προσομοιώσεις σχεδιάζοντας αντικείμενα στην οθόνη που μπορούν να κινηθούν ανάλογα με τις ιδιότητες που έχουν. Η δημιουργία προσομοιώσεων είναι απλή υπόθεση με τη χρήση των στοιχειωδών οντοτήτων που υπάρχουν στο περιβάλλον εργασίας, που συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

OpenSourcePhysics
Είναι μια μεγάλη συλλογή διαδραστικών προσομοιώσεων, καθεμιά από τις οποίες στοχεύει στην κατανόηση ενός συγκεκριμένου θέματος όπως γενική φυσική, ταλαντώσεις και κύματα, κβαντομηχανική, θερμοδυναμική, μηχανική, ηλεκτρισμός, μαγνητισμός. Οι προσομοιώσεις εκτελούνται online στο browser ή offline στο pc μας.

FreePCB
Ικανή εφαρμογή σχεδίασης ψηφιακών αλλά και ηλεκτρονικών πλακετών. Έχει τη δική του πλούσια βιβλιοθήκη η οποία μπορεί και να εμπλουτιστεί. Το FreePCB είναι πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για την κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και τυπωμένων κυκλωμάτων και τρέχει μόνο σε περιβάλλον windows.

4nec2
Είναι μια δωρεάν και ικανή εφαρμογή 3d απεικονίσεων ασύρματων κεραιών αλλά και πεδίων εκπομπής. Το 4nec2 είναι πρόγραμμα σχεδίασης, ελέγχου και βελτίωσης των κεραίων εκπομπής. Το πρόγραμμα μπορεί στην αρχή να σας φανεί δύσκολο όπως άλλωστε όλα του είδους του αλλά με λίγες ώρες εξάσκησης θα το συνηθίσετε.

KiCAD
Είναι ένα πρόγραμμα που θα φανεί χρήσιμο κυρίως σε όσους ασχολούνται με κυκλώματα, πειράματα και κατασκευές. Ο σχεδιασμός ειναι αρκετά εύκολος, έχει και μεγάλες βιβλιοθήκες εξαρτημάτων. Είναι πλήρης λύση που θα βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κυκλώματος ολοκληρωμένο στη πλακέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου